Bezár
Free HTML5 Bootstrap Template

polyánki balázs

TestNyelv

A TestNyelv Csoport az emberi nonverbális viselkedést tanulmányozza, a nonverbális intelligenciát fejleszti.

kapcsolat

(36 70) 978 36 18

info@testnyelv.hu

GLOSSZÁRIUM

A glosszáriumban folyamatosan olyan kifejezéseket és terminusokat jelentetek meg, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a nonverbális viselkedés tanulmányozásához, leírásához. Van, hogy fogalmakat tisztázok, definiálok. Máskor képekkel, hangokkal vagy video anyaggal szemléltetem a jelenséget. Érdemes ellátogatni a TestNyelv támogató oldalaira is. Ezek jelenleg: Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest (a fenti ikonokra kattintva azonnal elérhetők)

PROZÓDIA. A beszéd érzelmi tartalma. A beszéd dallamának is nevezik. Prozódia nélkül a beszéd gépies, száraz, élettelen lenne. Prozódiai elemek közé tartozik a hangsúly, hanglejtés, ritmus, tempó, hangszín és a hangmagasság. Leltárunk harmadik modalitásához (vokális viselkedés) köthető terület.

VÉDEKEZŐ REFLEXEK. A test olyan ösztönös mozgásai, amelyekkel olyan sérülékeny területeket védünk, mint például a fej, nyak, ágyék. Magukban foglalják karjaink és lábaink keresztezését, hogy a támadástól védjék a szívet, tüdőt, a nemiszerveket. Ide tartozik még a test teljes elfordítása és a fej lehajtása. E védekező reflexek napjainkban érzelmi fenyegetettség hatására jelentkeznek leginkább. Egykor a fizikai veszély váltotta ki azokat. Leltárunk tizenkettedik modalitásához (makroszkopikus mozgások és változások) köthető viselkedés.